Ja nu har jag inget att skylla på längre!
Glace au four
Ingredienser
4 skiva(or) sockerkaka
100 gram mörk choklad
0,5 l glass
3 st äggvita(or)
3 msk socker
Tillagning
1. Fördela sockerkakan i portionsformar, hacka chokladen fint och
ställ in detta i ugnen i 175 grader tills chokladen smält.
2. Låt svalna helt.
3. Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum, vänd försiktigt i
sockret och fortsätt sedan att vispa ett par minuter till.
4. Fördela glassen i portionsformarna och ställ in dem i frysen i ca 1
timme.
5. Tag ur glassen ur frysen och täck den noggrant med marängsmeten.
Ställ in formarna i mitten av ugnen i 275 grader tills de fått färg, ca 3
minuter.
onsdag 7 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar